Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Bergshamra

Följ

IFK Bergshamra

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn IFK Bergshamra
Adress Hjortstigen 4
Postadress 17071 Solna
Telefon 070-797 27 68
E-post kansli@ifkbergshamra.se
Orgnr 802408-5964
Kontonr Plusgiro 800181-0
A-lag Herrar

Om IFK Bergshamra

En dag i mars 1960 stod den mångårige Bergshamrabon Tony Hansson och tittade på några pojkar som spelade fotboll på gården. Han insåg behovet av en lokal idrottsförening i det nybyggda bostadsområdet och kallade därför till ett möte, där ett pojklag bildades. Det blev IFK Bergshamras första lag.

Urplock från IFK Bergshamras långa historia:
IFK Bergshamra hade en egen tidning som gavs ut några nummer
Eldsjälen Bert Enbom som under decennier sålde bingolotter på torget och därmed såg till att det var gratis att spela i IFK Bergshamra. Bert Enblom var även tränare upp tills över 80 års ålder och gjorde emellanåt inhopp även på plan.
Krister Nordin (länge lagkapten i AIK:s seniorlag) inledde sin karriär i IFK Bergshamra.
År 2014 hade det inte funnits någon barnverksamhet överhuvudtaget på fotbollssidan på många år. Då andra lag inte ville starta något tjejlag bestämde sig ett antal engagerade föräldrar för att dra igång ett fotbollslag för flickor. Redan året efter ville killarna vara med och vi har sedan dess växt lavinartat och vi har nu över 200 aktiva spelare i barn- och ungdomssektionen. Antalet spelare växer stadigt för varje år när nya årskullar med femåringar välkomnas in i föreningen.

IFK Bergshamra är ett lokalt alternativ där barnen kan träna och spela nära hemmet. Alla är välkomna, och vi arbetar aktivt för att motverka toppning och utslagning. Avgifterna är låga – allt du betalar in går direkt till barnens verksamhet.

För barnen har vi fotbollsträning för flickor födda 2008 till 2018 och pojkar födda 2009 till 2018. IFK Bergshamra har också ett seniorlag i herrfotbollens division 6. IFK Bergshamra erbjuder även Gåfotboll för de som vill spela fotboll utan att springa.